MØTER / KLUBBKALENDER

Klubbkalender

From
Until

Bedriftsbesøk hos Os Gründerpark (Sparebankbygget 2. etasje)(v/Frank Smit Totland)

October 23, 2017 at 8:00 PM

I januar kunne du lese her på NyttiOs.com at Bjørnefjorden grunderpark er en realitet, og at det blir offisiell åpning 9. februar, i etasjen over Sparebanken vest i Os sentrum.

– Bjørnefjorden gründerpark er eit entreprenørskapssenter midt i Os sentrum laget for gründere, nystartede bedrifter, pendlere og andre som ikke er avhengige av et lukket kontor. Det er for de som får energi av å omgi seg med andre som vil utvikle sine bedrifter, sier næringssjef i Os kommune, Daniel Skotheim.

Totalt skal det være plass til 15-20 gründere i lokalene som ligger i etasjen over Sparebanken vest i Os sentrum, og de første kontraktene ble skrevet under for flere uker siden.


Ansvar: Tore Rykkel.

Solstrand Hotell og Bad, Stor Basar.

October 30, 2017 at 8:00 PM

Vi tar med oss våre livsledsagere og møter til hyggeleg samver på hotellet.
Ansvar: Steinar Bøe.

3-minutter ved Steinar B.

Solstrand Hotell og Bad, Lutefiskmiddag.

November 6, 2017 at 8:00 PM

Vi tar med våre livsledsagere til en tradisjonell lutefiskmiddag.
Ta gjerne med ein gjest.
Ansvar: Arild Ulvestad.
3-minutteren ved Jørg.

Styremøte

November 7, 2017 at 7:00 PM

Møtestad vil verta avklart.

Anders Lekven

Bedriftsbesøk ved Lyssand Gartneri.

November 13, 2017 at 8:00 PM

Lyssand Gartneri

Lyssand gartneri ble startet i 1937 av Peder Lyssand. Bård og Espen Lyssand overtok driften i 1983 og Thomas Lyssand driver Lyssand gartneri nå.
Omsetningen i 1983 var 1,8 millioner kroner og utviklingen siden den gang har vært formidabel. Omsetning 2012 blir over 30millioner.

Lyssand gartneri i dag er ett moderne produksjonsgartneri på 12 000 kvm drivareal under glass og 3 000 kvm pakkhall, kjølerom,lager og kontor.
Vi bruker miljøvennlige energiløsninger til oppvarming og har ikke utslipp av ny co2, vi har det mest miljøvennlige isoleringalternativet for veksthus med 2 lags gardiner som går på når Det ikke er sol ute som vi vil ha inn på plantene.
Lyssand gartneri produserer ulike produkter til de ulike sesonger og har en bred produskjon men i ett storskala format og fokus på kvalitet og kostnadseffektivitet.
Våre hovudkulturer er tulipaner og løkplanter spesielt, men også store produksjoner av julestjerner, asalia , ammaryllis og svibel til jul og stort allsidig sortiment med vårplanter til våren, i tilleg produserer vi liljer hele året og krysanthemum, ildtopp, begonia, hortensia, frilandkrysanthemum, asters, alpefiol, primula med mer når det er sesong for det.
Tulipanproduksjonen vår er norges 3 største og norges mest effektive produksjon av snitttulipaner, vi har investert tungt i moderne anlegg og utstyr.

Egenproduserte varer leveres ut fra oss direkte etter høsting og pakking, deler av produksjonen blir pakket om natten og er klar for distribusjon påfølgende morgen.
Vi leverer våre varer til grossister som videredistribuerer varene til sine kunder.

Vi legger betydelige ressurser i å følge markedet og tilpasser vår produksjon etter markedets: kampanjer, moter, trender og tradisjoner Vi har ikke utsalg på gartneriet.


Ansvar: Bård Lyssand.

3-minutteren ved Bård.

Solstrand Hotell og Bad, Yrkesforedrag ved Hildegunn Omdahl.

November 20, 2017 at 8:00 PM

Ansvar: Hildegunn Omdahl.

3-minutteren ved Jostein Bø.

Bedriftsbesøk ved Mecmar.

November 27, 2017 at 8:00 PM

Mecmar AS

Mecmar AS is an engineering company specialising in the design and delivery of tailor-made exhaust gas systems recognised by the injection of seawater directly into the exhaust gas. Mecmar AS delivers systems world-wide for various types of vessels such as high speed catamarans, high speed monohull vessels, car ferries and offshore petroleum installations as well as naval vessels.


Ansvar: Ragnar Fredrik Selstad.

3-minutteren ved Ragnar.

Kunstutviklingen i OS

December 4, 2017 at 8:00 PM

Ansvar: Arne Mæland.

Til alle tider har mennesket utnyttet og bearbeidet materialer til redskaper, klær, boliger og kunst. De menneskeskapte gjenstandene inngår i de fleste områdene av livet vårt og er helt nødvendige for vår eksistens. Kunst, gjenstander og nytteprodukter kommuniserer tanker og ideer, forteller om sosial status, livssyn, makt og tilhørighet, hvem vi er, og hvor vi hører hjemme. Den estetiske dimensjonen står sentralt i barn og unges hverdag og utgjør et grunnlag for deres valg og ytringer.

3-minutteren ved Magnar.

Styremøte

December 5, 2017 at 7:00 PM

Møtestad vil verta avklart.

Ansvar: Anders L.

Solstrand Hotell og Bad, Julemiddag.

December 11, 2017 at 8:00 PM

Denne kvelden tar vi med oss våre livsledsagere og nyter en bedre middag ved hotellet.

Ansvar: Arild Ulvestad.

3-minutteren ved Hans Anton.

Adventsavslutning i Mariakirken.

December 18, 2017 at 8:00 PM

Denne kvelden prøver vi på samkjøring til Bergen

Ansvar: Tore Rykkel.

Solstrand Hotell og Bad - Os Rottary Klubb - halvtårs-statusmøte.

January 8, 2018 at 8:00 PM

Denne kvelden møter vi ved "Solstrand Hotell og Bad" og bearbeider vårt halvtårsresultat. Komitéleiarane presenterer status i eige arbeid, og går gjennom vårens arbeid og prioritering.

Denne kvelden er det Arne Mæland som blir tildelt "3-minutteren".

Solstrand Hotell og Bad - Foredrag om Knut Hamsund

January 15, 2018 at 8:00 PM

Denne kvelden er det Kjell Harald Lunde som kåserer om dikteren og mennesket Knut Hamsund. Sett med en fasinert lesers øyne.

Knut Hamsun (født 4. august 1859 i Vågå/Lom som Knud Pedersen, død 19. februar 1952 på Nørholm) var en norsk forfatter. Han regnes som en av det 20. århundres mest innflytelsesrike litterære stilister, og står for mange som opphavet til den moderne roman. Han ble tildelt Nobelprisen i litteratur i 1920.

Hamsuns forfatterskap strekker seg over mer enn 70 år og viser variasjon med hensyn til tema, ståsted og miljø. Han utga flere enn 20 romaner, diktsamlingen Det vilde Kor, noveller, noen lite spilte skuespill, en reiseskildring og noen essay og debattartikler i dagspressen. Hans gjennombruddsroman var Sult fra 1890.

Som ung mann opponerte han mot realismen og naturalismen. Han argumenterte for en diktning med vekt på det uforutsigbare og irrasjonelle, de «sælsomme Nervevirksomheder, Blodets Hvisken, Benpibernes Bøn, hele det ubevidste Sjæleliv».[3] Han regnes som opphavsmannen til den moderne psykologiske litteratursjangeren, med teknikker som stream of consciousness og indre monolog.[4] Hans mest kjente verker fra 1890-årene Sult, Mysterier, Pan og Victoria regnes til nyromantikken i Norge. Senere nærmet han seg nyrealismen, med en ironisk, bred folkelivsskildrende stil i sine «nordlandsromaner».

Ideologisk beveget Hamsun seg fra anarkistiske sympatier til et utpreget konservativt ståsted, som også er blitt omtalt som reaksjonært. Han drev gjerne gjøn med moderne samfunnsutvikling og demokratiske idealer og ville tilbake til patriarkalske tilstander. Han ble kontroversiell på grunn av sine politiske oppfatninger, særlig hans støtte til Adolf Hitler og den tyske okkupasjonsmakten under andre verdenskrig. I norsk litteraturhistorie er det etter hvert brukt mange krefter for å forstå «gåten Knut Hamsun»; forholdet mellom den beundrede kunstneren og hans omstridte politiske synspunkter. Ved landssvikoppgjøret etter andre verdenskrig unngikk man å reise tiltale, idet man henviste til hans mentale tilstand.

3-minutteren ved Bernhard Hjelle.

Sosiale medier

Meeting info

Venue: Solstrand Hotel & Bad
Address: Solstrandvegen 200
Postal Code: 5200
City: Os
Country: NO
Day: Mandag
Time: 20:00:00
Language: no

Solstrand Hotell og Bad, Stor Basar.
Oct 30, 2017, 8:00 PM

Vi tar med oss våre livsledsagere og møter til hyg ...

Solstrand Hotell og Bad, Lutefiskmiddag.
Nov 6, 2017, 8:00 PM

Vi tar med våre livsledsagere til en tradisjonell ...

Read morerotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...